.

среда, 1 апреля 2015 г.

ХОЧЕШ БУТИ ЩАСЛИВИМ - ЇДЬ ДО ЛЬВОВА

Львів – це місто мого дитинства. Я знаю його у барвах різних сезонів та епох. Я дивлюсь на нього через призму своїх подорожей і часом цинічного життєвого досвіду, та згадуючи стару польську пісеньку кожен раз радісно їду туди, щоби разом із запашною кавою отримати заряд щастя.

Цього разу я вперше приїхав до Львова у амплуа лектора, адже 30 березня у актовому залі Львівської торгівельно-промислової палати наше Бюро спільно із Польсько-українською господарчою палатою та Львівською ТПП проводило семінар на тему «Стратегії захисту об’єктів інтелектуальної власності для українського бізнесу за кордоном».

Ідея започаткувати українсько-європейську освітню програму в сфері інтелектуальної власності з’явилася у нашому Бюро з огляду на те, що до нас звертається чимало клієнтів на тому етапі, коли без застосування неповороткої і часто непрозорої української та досить складної та дорогої європейської судових систем нічого зробити вже не можливо.

Нажаль, однією з головних проблем вітчизняного бізнесу є низька правова культура. Талановиті бізнесмени, інженери, науковці та культурні діячі практично не мають знань та навичок з питань захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності. 

Наш досвід роботи у судах вказує на те, що і досвідчені правники доволі часто стають безпорадними, коли справа стосується нематеріальних активів. Натомість добре обізнаними із чинним законодавством та його прогалинами є патентні тролі, які, останнім часом, досить сильно активували свою діяльність на теренах нашої держави.

Якщо говорити про Львівщину, то вона, у розумінні інтелектуальної власності, є стратегічно-важливою територією нашої держави – воротами для експортно-імпортних потоків між Україною та ЄС. Тому проведення подібних заходів є важливою складовою для гармонійного розвитку бізнесу та промисловості у цьому регіоні.

Оскільки сьогодні вітчизняний бізнес має досить обмежені оборотні кошти, але, на щастя, має великі амбіції, у наших виступах ми з Зінаїдою Резницькою зробили акцент саме на стратегічному плануванні у контексті захисту ОІВ за межами України. 

Розроблені нашим Бюро курси лекцій дозволяють, у стислий час, познайомити слухачів із загальними аспектами права інтелектуальної власності та навчити їх користуватися інформаційно-пошуковими ресурсами. І звичайно, зважаючи на те, що наше Бюро є передусім європейською компанією із більш ніж 20-річним досвідом роботи, ми розповідаємо нашим колегам та клієнтам про ті стратегії захисту прав на ОІВ, що дозволяють українським заявникам швидко та із оптимальними витратами отримати охоронні документи за межами нашої держави.
Вступне слово організаторів
Учасники семінару
Лектори за роботою
Матеріали та подарунки


Сертифікати учасників
Семінар пройшов у теплій, дружній обстановці, з гострими питаннями, відвертими відповідями і, звичайно, неодмінною львівською кавою. Ну а потім, після закінчення імпрези, була прогулянка Львовом, вічним, казковим та коханим.

Патентне Бюро «Бенатов та Партнери» висловлює щиру подяку Польсько-українській господарчій палаті у особі Вікторії Яловенко і Аретти Семмер та Львівській ТПП у особі її президента Дмитра Афтанаса за допомогу у реалізації заходу.  


А тепер трохи Львову :)

У театрі
У кав'ярні (фото Ілони Бенатової) 
Вечірнє місто

Собор Св. Юра

У парку Костюшка
Оригінальна львівська реклама
Архітектурні шедеври у Львові на кожному кроці, треба тільки не лінуватись підводити очі догори 
На проспекті Свободи

Стулья ждут ребят
У цукерні

Мрія діабетика

Славетна львівська філіжанка... чаю :)
Бонус :)


Комментариев нет:

Отправить комментарий